Bilder från första världskriget

Kanadensiska sjukvårdare i första världskriget

I denna utställning kan du se unika bilder från det kanadensiska krigsmuseet i Ottawa. Fotografierna visar kanadensiska läkare, sjuksköterskor och soldater som räddade och vårdade sårade under första världskriget.

Bilder från första världskriget – en serie utställningar

På museer världen över visas minnesutställningar om första världskriget eftersom det är 100 år sedan det pågick. På Armémuseum visas en serie utställningar mellan 2014 och 2018, det vill säga fyra år – en lika lång period som världskriget pågick. Med jämna mellanrum byts avsändare och både texter och bilder kommer framförallt från länder som deltog i kriget. Efter hela serien planeras en konferens. Syftet är att undersöka om perspektiven är olika eller om alla för fram en liknande berättelse, på 100 års avstånd från kriget.

Fler utställningar i samma serie