Biblioteket

Biblioteket

Under östra flygelns vackra stenvalv hittar du Armémuseums bibliotek. Ett specialbibliotek som innehåller allt från handskrifter från 1400-talet till helt nyutgivna biografier.

Biblioteket är ett av få i landet med inriktning på militärhistoria och det enda med särskilt fokus på militärhistoriska föremål.

Här hittar du böcker om dräkt- och uniformshistoria, textilhistoria, fanor, heraldik, barn och krig, kvinnor i försvaret, biografier, militärmusik, militära byggnader, fortifikation, vapenhistoria och krigshistoria från olika länder. Här finns också 250 olika sorters tidskrifter och årsböcker.

Läsa på plats

Du kan inte låna hem böckerna. Beställ det du vill läsa av personalen och slå dig ned vid en läsplats vid långborden eller i en skön fåtölj. Det går också bra att göra ett fjärrlån. Då beställer du böckerna till ditt lokala bibliotek och läser där istället.

Sök i katalogen

I biblioteket finns 30 000 böcker, 60 000 tidskrifter och 5 000–10 000 militära instruktionsböcker. Sök bland alla böcker i bibliotekets katalog eller i Libris. För att bara se Armémuseums böcker på Libris, kan du ange bibliotekskoden Am i din sökning.

Bibliotekets historia

När Artillerimuseum bildades 1879 fanns det en mindre boksamling om artilleri i samlingarna och den blev grunden till dagens bibliotek. Läs mer om bibliotekets historia.

Öppet

Se öppettider för biblioteket.

Adress

Riddargatan 13, Stockholm. Östra flygeln, ingång K.

Kontakt

E-posta till biblioteket@armemuseum.se eller ring 08–519 563 81.

Relaterat innehåll