They shall not grow old

Biljettpris: 80 kronor

Se första världskriget i färg och med ljud! Specialvisning av årets mest omtalade dokumentärfilm på biografen Zita.

Med hjälp av digital teknik har stumma journalfilmer restaurerats och förvandlats till en gastkramande autentisk dokumentär om första världskriget. I filmen väljer den Oscarbelönade regissören Peter Jackson (Sagan om ringen) bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig – för att i många fall aldrig återvända. Med ett rikt material från BBC och Imperial War Museum, återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi som drabbade miljontals människor.

Ljud och färg

Tempot på de 100-åriga stumfilmerna har saktats ner så att människorna rör sig i normal takt och filmerna har restaurerats från repor och smuts. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel och explosioner.

They shall not grow old har gjort succé på biografer i USA och England och har svensk biopremiär 8 mars. Se filmtrailer på IMDB.

Biljetter och adress

Observera att filmen inte visas på Armémuseum, utan på biografen ZitaBirger Jarlsgatan 37. Till den här filmvisningen gäller endast förköp, ingen biljettförsäljning kommer att ske på plats. Begränsat antal platser. Förköp via tickster.se

Inledningsord innan fimvisningen av Peter Zander, enhetschef Armémuseum.

I samarbete med Folkets Hus och Parker.