Pridevecka på Armémuseum

Under Stockholm Pride har du möjlighet att utmana dina föreställningar om vad som är lämpligt – och kanske högst olämpligt? Reflekterande utställningar och föredrag, allt med fri entré.

Fotoutställning: Då och nu

Bäddning, rakning, samarbete och kamratskap – se fotografier av militärt vardagsliv med hundra års mellanrum. Hur mycket har förändrats? En utställning i samarbete mellan Armémuseum och Försvarsmakten. Läs mer

Tisdag 31 jul – söndag 5 aug

Fotoutställning: Vad tycker du?

Idag befinner vi oss i ett samhälle som består av normer, värderingar, vanor och attityder som i stor utsträckning återspeglas i bilder. Se Försvarsmaktens fotoutställning och reflektera kring vad bilderna kommunicerar! Läs mer

Tisdag 31 jul – söndag 5 aug

Föredrag: Högst olämpligt

Fick män mjölka korna och hade kvinnor sexualdrift? Svaren överraskar och varierar. Följ med Peter Zander, enhetschef på Armémuseum, på en resa genom fem århundraden av manligt och kvinnligt i krig och fred. Fri entré. Ingen förbokning, hämta din biljett i receptionen.

Tisdag 31 jul 13:00
Onsdag 1 aug 13:00
Torsdag 2 aug 13:00

Föredrag: True colours

Caroline Paige delar med sig av sina erfarenheter som transgender och officer i det Brittiska försvaret och under internationella operationer. Caroline är den första öppna transpersonen i Brittiska försvaret. Hon har spelat en stor roll i att göra det Brittiska försvaret mer inkluderande för HBT-personer, samt bidragit aktivt till arbetet med HBT-frågor på NATO-nivå. Föredraget är på engelska. Fri entré. Ingen förbokning, hämta din biljett i receptionen.

Torsdag 2 aug 15:00

Aktiviteter på Artillerigården

Informationstält på Artillerigården med Försvarsmakten, Försvarshögskolan, Rekryteringsmyndigheten och Försvarets materielverk. Fokus på värdegrundsfrågor och Försvarsmaktens ställningstagande för mänskliga rättigheter och allas rätt att få leva som de själva väljer.

Fredag 3 aug 10:00 – 17:00 

Fältartister uppträder. Öppen bar med Restaurang Artilleriet.

Fredag 3 aug 17:00 – 19:00

hjalmar_01_par.jpg

Vad är på gång i museet? Håll koll med nyhetsbrevet!