Tillgänglighet

Parkering

Bilen parkerar du på närliggande gator. På lördagar och söndagar går det också bra att parkera på Artillerigården utanför museet. För dig med handikapparkeringstillstånd finns två parkeringsplatser nära entrén.

Nedsatt rörelseförmåga

Armémuseum är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. På entréplan finns en tillgänglig toalett.

Hiss

På museet finns hiss till alla våningsplan. Hissen har talfunktion och punktskrift. Hissentrén är 119 cm bred och 210 cm hög. Hisskorgens bredd är 119 cm på smalaste stället och 250 cm djup. Maxvikt är 1800 kg.

Rullstol och rullator

Rullstol och rullator finns att låna för dig som behöver. Meddela receptionen i förväg. 

Barnvagn och skötbord

Armémuseum har gott om plats för barnvagnar. Det finns ett matsäcksrum med möjlighet att värma barnmat. Skötbord hittar du på entréplan.

Ledsagare och ledarhundar

Ledsagare, personliga assistenter och ledarhundar är självklart välkomna till museet.

Teckenspråkstolkade visningar

Två gånger per år kan du följa med på teckenspråkstolkade visningar. Kommande visning: stadsvandring med spiontema tisdag 7 maj 18.00. Läs mer om visningen.

Du kan även själv boka en egen teckenspråkstolkad visning när som helst på året. Hör av dig till oss för bokning och frågor.

Visningar anpassade för synsvaga

Lyssna och känn på våra utställningar! Varje höst och vår kan du följa med på visningar anpassade för synsvaga. Visningarna har taktila och musikaliska inslag. Kommande visning: "Känn på historien" 11 maj 13.00. Läs mer om visningen.

hjalmar_01_par.jpg

Vad är på gång i museet? Håll koll med nyhetsbrevet!