Skolor på egen hand

För dig som vill ta med din klass till museet och gå runt på egen hand finns en del saker som är bra att veta.

I och med den rådande covid-19-pandemin får grupper som besöker museet inte vara större än max 8 personer. Som lärare är du ansvarig för att eleverna följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer och håller avstånd till andra besökare. Gruppbesök måste föranmälas.

Fri entré

Elever och lärare har alltid fri entré till museet.

Föranmäl gruppbesök

Anmäl alltid ert besök i förväg på 08–519 563 03. På så vis kan vi undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.

Anmäl gruppen vid ankomst

När ni är på plats i museet, anmäl klassen och elevantalet till receptionen.

Lämna väskor i garderoben

Eleverna lämnar väskor i skåpen eller stora väsklådor som finns vid receptionen. Skåpen är kostnadsfria att använda.

Följ med eleverna

Som lärare ansvarar du för eleverna under museibesöket. Ni måste vara minst en vuxen per tio elever. Visa hänsyn och lämna plats åt förbokade visningar samt andra besökare.

Besök oss när museet är stängt

Som skolklass kan ni också boka ett besök på egen hand för hela klassen när museet är stängt för andra. Bokningsbar tid är tisdag – fredag kl 9.30-10.45. Besöket är kostnadsfritt. Ni tas emot av en pedagog som ger tips om hur ni bäst utforskar museet. Boka på bokning@armemuseum.se eller ring 08 51 95 63 03.

Ät matsäcken på plan 2

I Marketenteriet på plan två kan ni äta er matsäck. Där finns plats för en klass åt gången. Meddela samtidigt som ni anmäler ert besök om ni vill sitta där och äta. I Marketenteriet finns sopborste och skyffel så att ni kan snygga upp efter er. I utställningarna får ni inte ta med er mat och dryck.

Använd gärna lärarhandledning

Om ni går genom utställningarna på egen hand, får ni gärna använda våra lärarhandledningar och arbetsmaterial. Lärarhandledningarna hittar du under respektive visning på skolvisningssidorna.

Varmt välkomna!

Relaterat innehåll

lada_01_par.jpg

Prenumerera på nyhetsbrevet för lärare!