Skolor på egen hand

För dig som vill ta med din klass till museet och gå runt på egen hand finns en del saker som är bra att veta.

I och med den rådande Covid 19 pandemin kan vi inte ta emot lika många grupper som vanligt. Därför är det extra viktigt att ni föranmäler ert besök så att vi kan ta emot er på ett tryggt och säkert sätt.

Som lärare är du ansvarig för att eleverna följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer och håller avstånd till andra besökare. Det är därför extra viktigt att du går tillsammans med eleverna och håller ihop gruppen.

Fri entré

Elever och lärare har alltid fri entré till museet.

Föranmäl gruppbesök

Anmäl alltid ert besök i förväg på 08–519 563 03. På så vis kan vi undvika krockar med bokade visningar i utställningarna.

Anmäl gruppen vid ankomst

När ni är på plats i museet, anmäl klassen och elevantalet till receptionen.

Lämna väskor i garderoben

Eleverna lämnar väskor i skåpen som finns vid receptionen. Skåpen är kostnadsfria att använda.

Följ med eleverna

Som lärare ansvarar du för eleverna under museibesöket. Ni bör vara minst en vuxen per tio elever. Visa hänsyn och lämna plats åt förbokade visningar samt andra besökare.

Ät matsäcken på plan 2

I Marketenteriet på plan två kan ni äta er matsäck. Där finns plats för en klass åt gången. Meddela samtidigt som ni anmäler ert besök om ni vill sitta där och äta. I Marketenteriet finns sopborste och skyffel så att ni kan snygga upp efter er. I utställningarna får ni inte ta med er mat och dryck.

Använd gärna lärarhandledning

Anväd gärna våra lärarhandledningar och arbetsmaterial före eller efter besöket. Lärarhandledningarna hittar du under respektive visning på skolvisningssidorna.

Varmt välkomna!

Relaterat innehåll

lada_01_par.jpg

Prenumerera på nyhetsbrevet för lärare!